Leontien Dirkse

Over Leontien Dirkse

Naast mijn werkzaamheden als GZ-psycholoog waarbij vooral de aandacht uitgaat naar het doen van behandelingen bij kinderen en jeugdigen, houd ik mij ook, samen met mijn compagnon Christel Bos, bezig met het ontwikkelen van onze praktijk. Hierbij staan kinderen, jeugdigen en hun ouders centraal. Wat is er nodig om kinderen en jongeren zo goed mogelijk te helpen? Om deze reden hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen geen telefoniste in dienst te nemen, maar zelf telefoontjes te beantwoorden. Zo blijven de lijnen kort en hebben ouders en jeugdigen niet het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Ik heb altijd al met kinderen en jongeren willen werken. Voordat ik ben gaan studeren aan de Universiteit heb ik de HBO-jeugdwelzijnswerk afgerond. Na mijn studie Orthopedagogiek aan de UvA, waarbij gedragsproblemen bij kinderen en jongeren mijn specialisatie was, heb ik nog een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gedaan waarbij ook kind en jeugd mijn specialisatie was.

Ons team is klein en wij vinden het belangrijk om klein te blijven. Zo hebben wij veel aandacht voor elkaar en voor de kinderen, jongeren en hun ouders. Als leidinggevende probeer ik goed te luisteren naar onze medewerkers en onze cliënten. Voor onze cliënten is het belangrijk dat onze medewerkers plezier hebben in hun werk. Daarom is het mijn taak om er voor te zorgen dat ze dit behouden. Door middel van bijvoorbeeld bij- en nascholing, aandacht voor elkaar en voor persoonlijke ontwikkeling, hebben wij er gezamenlijk voor gezorgd dat wij een professionele organisatie hebben neergezet waarbij de kwaliteit goed is geborgd. Daar ben ik trots op!

Meer weten of aanmelden?

Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 11.00 en 14.00 uur voor overleg en aanmelden op nummer 06 34071427