Over Petra Horsthuis

Ambulant begeleider

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Binnen Kinderpsychologen-nhn bied ik ambulante thuisbegeleiding aan de gezinnen van de kinderen en jongeren die bij ons zijn aangemeld.

Ik help ouders bij het, waar dat nodig is, ondersteunen van hun kinderen en alle gezinsleden bij het (weer) op een zo prettig mogelijke manier met elkaar omgaan. Ook kijk ik met het gezin naar eventuele mogelijkheden om de draagkracht te vergroten ten opzichte van de draaglast. Zodat het gezin na de behandeling weer zelfstandig verder kan of waar nodig passende steun heeft gevonden.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Tijdens mijn mondelinge examen Engels, vroeg mijn leraar aan mij wat ik later wilde worden en toen gaf ik als antwoord ‘Social worker’. Hoewel dit een spontaan antwoord was dat ik nog niet eerder had bedacht, heb ik daar uiteindelijk aan vast gehouden.

Ik heb altijd graag een verschil willen maken in de wereld en dacht al vrij jong na over hoe ik dat zou kunnen doen. Door hulpverlener te worden kan ik de wereld niet veranderen, maar misschien wel een aantal mensen tijdelijk ondersteunen zodat zij daarna weer sterker zelf verder kunnen.

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Ik heb veel ervaring in het werken met gezinnen vanuit verschillende organisaties. Hierdoor heb ik geleerd om vanuit verschillende invalshoeken in te steken, aan te sluiten en te kijken naar wat er nodig is.

Ik vind het leuk om de kennis die ik heb te delen en mijn eigen kennis uit te breiden. Iedereen brengt zijn eigen kennis, ervaring en persoonlijkheid mee en ik houd ervan om van elkaar te leren. In dit werk ben jij je eigen instrument en ben je, in mijn ogen, nooit uitgeleerd.