Over Mylou Bierman-Stam

Orthopedagoog

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Als orthopedagoog speel ik vooral een grote rol binnen SK!ILLS. Ik begeleid hierin jongeren met autisme, ADHD of OCD die vastlopen op de middelbare school. Dit doe ik door in te zetten op de schoolse en probleemoplossende vaardigheden, emotie herkenning en stressregulatie. Uiteraard specifiek afgestemd op de betreffende jongere. Wat werkt wel voor jou en wat werkt niet? Dat zijn de vragen die voor mij centraal staan en waarop ik samen met de jongere tijdens het traject een antwoord vind.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Het feit dat iedereen móet leren en dat dit voor sommige moeilijker is dan voor anderen heeft mij al vanaf het einde van de basisschool geïnteresseerd. Waarom is het voor sommigen een stuk lastiger op school dan voor anderen, ook al doen ze wel even hard hun best? Op de middelbare school werd hier de volgende vraag aan toegevoegd; Wat zouden zij nodig hebben waardoor het ook voor hun kan lukken op school? Een logische stap was dan ook om Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren, met als specialisatie leerproblematiek. Ik weet nu het antwoord op de vragen en kan daardoor jongeren die dreigen vast te lopen de zorg bieden die ze nodig hebben. Hoe mooi is dat?!

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Vakinhoudelijk ben ik met mijn kennis over leerproblematiek een aanvulling op alle kennis die de praktijk al heeft. Daarnaast ben ik met mijn interesse op technologisch gebied ook een ondersteunende factor voor collega’s op het gebied van de ICT. Tot slot houd ik ervan om nieuwe dingen te leren en om dingen tot op de bodem uit te zoeken, iets wat zeker goed van pas komt binnen ons groeiende team!