Over Manouk Olie

Orthopedagoog

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Als orthopedagoog houd ik mij bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Ik volg het proces vanaf de start in onze praktijk tot aan de dag dat we gaan afsluiten. Naast individuele gesprekken met het kind oefenen ouders en school een belangrijke invloed uit op de ontwikkeling van het kind. Het is voor mij daarom belangrijk om contact met ouders en school te onderhouden. 

Ik verricht diagnostiek aan de hand van testen, gesprekken, observaties en vragenlijsten. Bij het uitvoeren van diagnostisch onderzoek vind ik het belangrijk om naar de kwaliteiten en unieke persoonlijkheid van het kind te kijken. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het schrijven van een passend advies voor het kind, zowel na een onderzoek als voor een behandeling. Daarnaast geef ik ook individuele behandelingen waarbij de hulpvraag van het kind centraal staat. 

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Al mijn hele leven krijg ik positieve energie als ik andere mensen help. Ik vind het dan ook geweldig om mijn beroep daar van te maken. Ik word er gelukkig van om iets voor een ander te betekenen en daarom ga ik met plezier naar mijn werk. De ontwikkeling van een kind en jongere is ontzettend belangrijk. Ze staan in de bloei van hun leven en daarom heb ik gekozen voor dit beroep, om hen bij deze start te helpen. Mijn hart ligt daarom in de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren. 

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Als jonge en enthousiaste orthopedagoog voeg ik, naast een gezonde doses gezelligheid, een goed gevulde rugzak aan ervaringen toe. Zo heb ik praktijkervaring in onder andere het onderwijs, ondersteuning in gezinnen en bij een orthopedagogisch dagcentrum. Persoonlijk heb ik veel geleerd van de vijf maanden dat ik in Zuid-Afrika woonde. Intensief observeerde ik de kinderen in een township en ondersteunde hen bij hun ontwikkeling. De openblik voor verschillende achtergronden van gezinnen pas ik door deze ervaring toe in mijn werk. In ons kleine team, waarin we snel schakelen en elkaars kwaliteiten kennen, past mijn nieuwsgierigheid en openheid als zorgzame hulpverlener.