Over Lotte

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn? 

Als kinder- en jeugdpsycholoog werk ik samen met cliënten aan het verminderen van hun klacht of probleem. Dit kunnen allerlei soorten psychische problemen zijn. Het unieke verhaal van de jongere is mijn uitgangspunt. De puzzel over hoe een probleem in elkaar steekt maak ik zoveel mogelijk samen met de cliënt. En bij het oplossen ervan gebruiken we een positieve en versterkende benadering. Bij mijn behandelingen maak ik daarnaast gebruik van cognitief gedragstherapeutische technieken en emdr.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Na mijn studies klinische psychologie en forensische orthopedagogiek, heb ik een periode in de forensische jeugdzorg gewerkt. Een erg uitdagende werkomgeving met een grote maatschappelijke relevantie. Vervolgens maakte ik de overstap naar de jeugd-ggz en heb ik me verder gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog. Het geeft me veel plezier en voldoening om een tijdje samen op te trekken, om zo weer meer kleur en perspectief te brengen in het leven van de jongere. 

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

In mijn loopbaan heb ik steeds mijn eigen pad gevolgd. Inmiddels heb ik hiermee een diversiteit aan kennis en kunde opgebouwd welke ik graag deel in ons team. Verder hoop ik te kunnen bijdragen met een autonome denkwijze en een flinke dosis positiviteit.