Over Kim Costerman Boodt

Psycholoog

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Binnen mijn werk als psychologe houd ik mij bezig met het behandelen van kinderen en jongeren, maar ik doe ook diagnostisch onderzoek, als daar vraag naar is. Ik vind het belangrijk om het hele proces te volgen, vanaf binnenkomst bij ons op de praktijk tot aan de dag dat we gaan afsluiten. Alle delen van het traject van het kind, maar ook het gezin eromheen, volgen vind ik prettig. Zo maak ik de ontwikkeling helemaal mee. Een belangrijk deel van mijn werk is dan ook het in kaart brengen van de behoeften van het kind/de jongere en daar een passend plan voor bedenken. Met als uiteindelijke doel zelfstandigheid en zelfvertrouwen opbouwen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Het klinkt misschien gek, maar de keuze voor dit beroep was voor mij niet iets dat al jaren vast lag. Tijdens de eerste jaren van mijn studie Gezondheidswetenschappen was ik vooral geïnteresseerd in de biologie van de mens. Als kind wilde ik de meest uiteenlopende beroepen; van advocaat of gipsmeester tot kapster. Tijdens het verloop van mijn studie bleek mijn interesse voor de psychologie te groeien. Ik denk omdat dit vakgebied het toelaat om me in de schoenen van een ander te verplaatsen en eens mee te kijken met hoe een ander denkt en doet. Het is nog steeds een speciaal gevoel om te kunnen meedenken over de situatie van een ander en daarin ondersteuning en begeleiding te bieden. Elke dag is anders, het vak blijft zich ontwikkelen en ik kijk uit naar de leerzame jaren die mijn toekomst nog te bieden heeft.

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Het team van Kinderpsychologen-nhn is een relatief klein team, maar een team met veel ervaring en kennis van het vak. Ik voeg als jonge psychologe een frisse blik en positieve energie toe. Het heeft altijd in mijn aard gezeten om een verhaal uit te pluizen en van verschillende kanten te bekijken. Dit werk geeft mij de perfecte mogelijkheid om mijn interesse in andere perspectieven te verbreden. Ik probeer altijd nieuwsgierig te blijven en goed te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft.