Over Eric Roskam

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn? 

Ik werk met kinderen en jongeren in de sportschool. Anders dan bij de meeste van mijn collega’s bij Kinderpsychologen-nhn ligt bij mijn werk de nadruk op de non verbale behandeling. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet praten, maar de focus ligt op het bewegen. Dat kan kickboksen zijn, maar ook voetballen of andere sporten waarbij sport het middel is om te werken aan bijvoorbeeld het vergroten van zelfvertrouwen of zelfbeeld. Maar ik zie ook veel jongeren met emotieregulatieproblemen die weinig controle ervaren over hun emoties. Eigenlijk is sport bij veel problemen goed inzetbaar. Kinderen en jongeren geven zelf vaak aan dat ze het prettig vinden op deze manier aan hun problemen te werken.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Naast mijn studie Pedagogische Hulpverlening, heb ik ook de Johan Cruijff Academie gedaan. Hoe mooi is het dat ik deze twee studies binnen Kinderpsychologen-nhn kan combineren?

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Ik vind het werken in een multidisciplinair team heel prettig. We kunnen ieder vanuit ieders deskundigheid echt een toegevoegde waarde bieden. Daarnaast is het altijd fijn om te kunnen overleggen met elkaar.