Over Daisy Rood

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Als externe consultant ondersteun ik Kinderpsychologen-nhn bij de bedrijfsvoering. Dit is vrij breed en varieert van zorgdragen voor financiële processen, dat behandeltrajecten van begin tot eind administratief goed verlopen, het oppakken van interne projecten en het ondersteunen van de directie bij allerlei vraagstukken.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Ik vind maatschappelijke vraagstukken interessant en heb mij hier op verschillende manieren mee bezig gehouden. Tijdens mijn afstuderen heb ik mij gericht op de situatie van vluchtelingen in Nederland en uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan voor diverse gemeenten als consultant. Steeds in contact komen met nieuwe organisaties en mensen vind ik fijn en leerzaam. Nu zit ik dus bij een jeugdzorgaanbieder, mijn interesse in de jeugdzorg is steeds meer gegroeid. De administratieve last en regeldruk is aardig toegenomen in de afgelopen jaren en hoewel ik zelf geen hulpverlener ben, vind ik het fijn om op deze manier een organisatie te ontlasten en een bijdrage te kunnen doen.

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Ik vind het fijn om dingen eenvoudiger te maken en slimmer – processen en systemen vóór je laat werken en niet tegen je. En dat ik ervoor kan zorgen dat je je kan focussen op de dingen die er echt toe doen en waar je goed in bent. In het geval voor Kinderpsychologen-nhn: kinderen en jongvolwassenen ondersteunen en begeleiden.