Over Ayla Vreeken

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Als orthopedagoog werk ik samen met kinderen en jongeren aan het verminderen van hun klachten. Dit doen we onder andere door gesprekken met elkaar te voeren, waarbij ik gebruik maak van cognitief gedragstherapeutische- en oplossingsgerichte technieken. Ook maak ik gebruik van andere technieken en materialen, zoals tekenen, wandelen en duplo poppetjes. Daarnaast ondersteun ik ouders in het begrijpen van de klachten van hun kind en kijken we samen hoe zij hun kind zo goed mogelijk kunnen helpen. Wanneer er een vraag is de klachten van een kind vandaan komen, doe ik diagnostisch onderzoek.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen

Dat ik met kinderen wilde werken was voor mij al vroeg duidelijk. De puurheid en onbevangenheid van kinderen en dat ik hen iets zou kunnen leren, sprak mij aan. Ik heb de studies Pedagogische Wetenschappen en daarna Orthopedagogiek gevolgd. Deze studies sloten goed aan bij mijn wensen. Na het lopen van een stage op een jeugdafdeling van een ggz-instelling wist ik zeker dat dit is wat ik wil: het begeleiden van kinderen met psychologische problemen.

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Met een aardig gevuld rugzakje door mijn eerdere functies als praktijkondersteuner GGZ en wetenschappelijk onderzoeker, hoop ik kennis en kunde toe te kunnen voegen aan ons team. Ik haal veel energie uit het volgen van trainingen/cursussen en het lezen van psychologische literatuur, die ik graag overbreng op mijn collega’s. Uitgangspunten in mijn manier van werken zijn een nieuwsgierige, niet-oordelende houding. Ik vind niks gek of raar, maar ben vooral nieuwsgierig naar de situatie van jeugdigen en ouders en hoe ze daar zijn gekomen. Begrip en compassie zijn hierbij belangrijk. Samen zoeken naar methoden die voor een specifiek gezin werken is mijn doel.