Over Aschwien Kandhai

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Kinderpsychologen-nhn?

Als pyscho fysieke therapeut (PFT) zet ik middels sport en spel jongeren (weer) in beweging. PFT is een ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapie waarbij middels sport en spel gewerkt kan worden aan diverse hulpvragen. De hulpvragen zijn voornamelijk psychisch van aard, denk daarbij bijvoorbeeld aan spanningen, angstklachten of somberheid. Hier wordt aan gewerkt door middel van verschillende sportwerkvormen en/of methodieken. De sporten kunnen variëren van voetbal, tot boksen. Echter, bewegen is het middel en dus kijken wij altijd wat passend is en maken wij de vertaalslag van de PFT oefeningen naar het dagelijks leven. Tevens behandel ik ook kinderen en jongeren met emotieregulatie problemen, zij ervaren weinig controle over hun emoties.
Doelen waar je binnen PFT aan kan werken zijn o.a. het bevorderen van het lichaamsbewustzijn, het versterken van het zelfbeeld, het uiten van emoties en het aanleren van grenzen. Kinderen en jongeren geven zelf ook aan dat zij het plezierig vinden om door te bewegen in een veilige en intieme sportomgeving te werken aan hun persoonlijke hulpvraag en doelen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor dit beroep hebt gekozen?

Naast mijn studie ‘Jongerencoach Nieuwe Stijl’ heb ik ook de Johan Cruijff University gedaan. Deze twee studies en mijn beide passies, sport en jongeren kan ik fantastisch combineren binnen de Kinderpsychologen-NHN.

Wat voeg jij als persoon toe aan ons team?

Ieder teamlid binnen de Kinderpsychologen-NHN neemt haar of zijn deskundigheid en persoonlijkheid mee. Dat maakt het team zeer deskundig en divers. Een ieder kan vanuit zijn of haar persoonlijkheid en deskundigheid een toegevoegde waarde zijn voor kinderen en jongeren. En door de korte lijnen binnen het team is er altijd ruimte voor overleg.